Výměna oleje Škoda Fabia 1.2

Výměna oleje Škoda Fabia 1.2

Rozsvítila se mi ve Fabii kontrolka OIL, ale olej tam je! Nevíte co s tím? A odpoledne bych to nutně potřeboval...

I s těmito slovy do našeho autoservisu často zákazníci chodí. Někteří hned, jakmile se kontrolka (signalizující pravidelný interval výměny oleje) rozsvítí. Jiní i po přejetí několika set kilometrů...

Kategorie Výměna oleje, servisní prohlídka
Vozidlo Škoda Fabia 1.2 HTP 40 kW
Celková cena 1700,- včetně náhradních dílů

27.2.2020, 9:31, Autoservis Modletice ...

Zákazník s vozem Škoda Fabia přijíždí a objednává si výměnu oleje s tím, že asi maličko přejel. To maličko se ukázalo být necelých 5000 km od minulé výměny, pro jistotu raději provádíme kompletní autodiagnostiku závad.

Pán sice tvrdil, že pospíchá (a že auto potřebuje nutně kolem oběda mít), ale nabídnutou kávu s díky přijal a ještě se nám tu pěkně rozpovídal. Samozřejmě za přejeté kilometry může manželka, měla mu to připomenout (i toto tu slyšíme překvapivě často :) ).

Servisní úkony

  • výměna oleje
  • výměna: filtr olejový, vzduchový a kabinový
  • 0.2 litu oleje do servořízení
  • kontrola brzd a brzdového obložení
  • kontrola výfuku

Spokojený zákazník

Vše dopadlo dobře a zákazník, který si pro připravený vůz přišel ještě před polednem, byl spokojen.

Další výměnu oleje jsme domluvili po ujetí 15 000 km nebo 12 měsíců.. Pán nám slíbil, že tentokrát to již manželka určitě ohlídá pořádně...

Výměna oleje Škoda Fabia 1.2 HTP 40 kW Filtr vzduchový a palivový

Provedeme výměnu oleje i Vašeho auta. Jedná se o poměrně rychlý a levný úkon, jeho zanedbání však může mít velmi závažné následky a nevyplatí se podceňovat.

Zatímco běžnou kontrolu hladiny oleje a jeho dpolňování zvládne každý (a mělo by se jednat o běžnou část údržby vozu), výměnu oleje a filtrů svěřujte raději odbornému autoservisu.

Jak jste viděli na našem případě, provedeme nejen samotnou výměnu, ale i diagnostiku a prohlídku auta, nastavíme správně servisní interval a vypíšeme štítek s dalším termínem výměny. To vše rychle a za rozumnou cenu.